VÄLKOMMEN TILL WinGuider.se
 WINDOWS SÅ SOM WINDOWS SKALL VARA!

ALLTID SNABB, ALLTID STABIL OCH ALLTID SÄKER!

International website:

OM WINGUIDER.SE OCH DESS INTERNATIONELLA VERSION: WindowsGuides.EU

WinGuider.se startades mellan 2003 och 2004 av Thomas Ekström.


1996 utbildades jag till “IT-SAMORDNARE”, en utbildning som berörde Windows och Novell (som idag är utrangerat)

Windows utbildningen inriktades på den då nya WINDOWS NT4 och berörde support och installation . Men läraren riktade in sig mer på Windows säkerhet.

- Vi fick lära oss  om säkerheten I filsystenet: NTFS och hur man använder den för att styra vem som får behörigheten att göra vad.. (Används mycket på företagsnätverk, så att t.ex. Löneavdelningens filer inte kan läsas (eller ännu värre ÄNDRAS) av andra än de som tillhör löne-avdelningen osv.) Denna säkerhet finns I varje Windows dators hårddisk och används på liknande sätt.

En vanlig användare skall t.ex. Inte ha behörighet att skriva över filer I Windows mappen. Om t.ex. En windows uppdatering behöver byta ut en eller flera DLL-filer så kan detta ske oavsett vilka behörigheter den inloggade användaren har, då Windows update körs med de behörigheter som Windows update behöver.

Detta då de smittor (data-virus, trojaner och liknande) oftast vill 2 saker: 1: skapa filer I Windows-mapparna (så dessa “försvinner” bland andra korrekta filer) 2: de vill ha möjligheten att injisera kod till en eller flera processer som Windows kör, så att dessa “ser ut” att vara “riktiga Windows-processer” ifall någon kontrollerar vilka proccesser som drar mycket processorkraft eller minne!

Allt ovan kan dessa smittor göra ifall du som använder datorn är inloggad med Adminstratörs-behörigheter, om användaren istället loggat in med ett vanligt konto så kan inte ängre dessa smittor “ärva” användarens administratörs-behörighet (eftersom en sådan inte finns!)


-Vi fick även lära oss om säkerheten I REGISTRET, den databas där windows systemets alla inställningar finns lagrade (innan windows NT lagrades dessa som filer på hårddisken). Här fungerar säkerheten egentligen exakt likadant som I NTFS, och av samma anledningar.

Är användaren inloggad med adminstratörs-behörigheter så kan smittor skriva och ändra I SYSTEMETS registerinställningar, så änringarna drabbar ALLA datorns användare.. Är användaren inloggad så kan en av ovan smittor endast ändra I ANVÄNDARENS inställningar och kan då inte påverka andra användares inställningar..


OBS! Detta är endast grunden till säkerheten I Windows. Och detta påvisar hur viktigt det är att aldrig använda datorn med administrativa beörigheter, då dessa inte behövs för att använda datorn eller dess program.

Däremot ser moderna Windows-versioners funktion: UAC (User Account Control) till att OM du loggar in som användare och du t.ex. Klickar p en SETUP-fil för att installera ett nytt program etc. DÅ POPPAR UAC UPP EN DIALOGRUTA DÄR DU KAN VÄLJA ATT SETUP-FILEN KÖRS MED ADMINISTRATÖRENS BEHÖRIGHETER precis som om administratören själv körde denna setup-fil. Och detta utan att du behöver logga ut och in som administratör eller liknande..


Detta utnyttjar WinGuider I sin ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATION, då den ser till att alla anvädare skyddar datorn genom att inte längre bjuda alla smittor de stöter på, på sin egen administratörs-behörighet. Enbart detta skyddar din dator MER än det bästa säkerhetsprogramvaran kan ifall ni inte skyddat er administratörs-behörighet.


Sedan 1997 har jag arbetat med just Windows och Windows säkerhet, år 2000 började jag arbeta med antivirus för då drygt 17.000 datorer och servrar. Därigenom har jag fått utbildningar I just vrusskydd,och deras funktion, hur smittor (“virus”) fungerar, hur man hidrar deras skadeverkan IFALL virusskyddet inte kan hindra en eller flera smittor.

Dessa erfarenheter ingår I DEN ULTIMATA WINDOWS 10 GUIDEN. Ni får dessa PROFFS anpassningar på köpet!

Och de begränsar inte er eller er dator, tvärtom så minskar de er dators belastning då ni inte behöver installera några extra “sälkerhetsprogram” utöver ert antivirus-program. Att, som många amatörer ofta rekommenderar, köra flera olika säkerhetsprogram och 3:e parts-brandväggar eller allehanda säkerhets plug-ins till webbläsare, ger inte mer eller högre säkerhet, tvärtom så ökar de risken för att det finns opatchade sårbarheter I din dator. Dessa utnyttjas av Exploit-kits som AUTOMATISKT söker efter sårbara datorer på internet.

Är ni sårbar är det en tidsfråga innan ett av dessa exploit-kits “hittar” er..  Är ni inloggade som Administratörer när ett exploit-kit träffar er dator.. Då äger DOM din dator mer än vad du själv gör.. Är du däremot inloggad som användare begränsas deras möjligheter att utnyttja sårbarheten mycket kraftigt, ofta t.o.m. Helt!


Allt detta och ner därtill rättar DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN till, på ett snabbt och säkert sätt… För mindre kostnad än vad en data-reparatör/data-butik tar för att installera din dator på ett oftast felaktigt sätt (så det endast finns ett konto (Ert konto) och detta konto är Administratör.. WinGuider rättar till alla fel dessa brukar begå och detta för endast 199kr inkl. Moms!


Den internationella versionen: WindowsGuides.eu startades I år efter att jag översatt DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN till engelska. Vill ni använda ett annat språk I er dator så rekommenderas ni att köpa denna guide istället. Ni får då välja vilket språk ni vill installera samt vilket språk ert tangentbord osv. Ni har att använda. T.ex  Engelsk Windows med Svenskt tangentbord!


DET ÄR INTE UTAN ANLEDNING SOM GUIDEN KALLAS FÖR: DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN!

DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN: NU ENDAST 199kr inkl. Moms.

Allt du behöver själv är ett USB-minne á minst 8GB

OBS! Nedladdning startar automatiskt efter slutförd betalning, blockera EJ popuper från Paypal.com OBS!

Vid ev. problem, eller frågor, kontakta: info@winguider.se

EN HELT UNIK INSTALLATION-GUIDE MED EN HEL MASSA FÖRDELAR!

De hjälp-filer som medföljer DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN styr upp mängder med inställningar I Windows, som ofta är lite felaktiga för privatpersoner (Windows är i grunden skapat för användning i företag).


Har du installerat din dator ett otal gånger? Känner du att du kan installera och hantera windows?


Kontrollera då om du verkligen kan så mycket som du tror om Windows:


Vi kommer att använda det sätt där man kontrollerar om man tillhör gruppen: administratörer, för att samtidigt ta reda på om ni lider av fler stora och vanliga brister som privatpersoner oftast har i sina datorer och som orsakar mycket av de problem som privatpersoner upplever i sin Windows-dator (DEN ULTIMATA WINDOWS 10 INSTALLATIONEN bygger bort dessa problem, så ni slipper stora problem I flera år framöver..)


1: Kontroll: Är din UAC felaktigt inställd?

-Sök efter och gå till: Kontrollpanelen, välj: Användarkonton, Välj: Ändra kontotyp,

OBS! Om du HÄR endast behöver klicka: JA för att gå vidare, JA då är din UAC felaktigt inställd…

Så redan här visar det sig om din dator lider av vanliga fel-konfigurationer!


2: Är ditt ordinära användarkonto med i gruppen: administratörer?

Om det nu visar sig att “Administratör” är markerad, Ja då är det ytterligare ett tecken på att du har stora brister i din Windows installation!

- Är Administratör markerat så kortsluter du de viktigaste säkerhets-funktionerna som finns inbyggda i Windows, samtidigt som du låter alla data-virus, trojaner och andra skadliga saker du stöter på att “ärva” din administratörsbehörighet.

Då kan dessa smittor enkelt ta över din dator utan att du märker något!

- Råkar du ut för ett exploit-kit så finns det ingenting som hindrar att dessa utnyttjar ev. opatchade säkerhetshål!

- Proffs använder t.ex. alltid ett standard-konto då detta blockerar utnyttjandet av nästan alla säkerhetshål, Detta säkerställer samtidigt att Windows alla inbyggda säkerhetsfunktioner är igång och skyddar dig mot angrepp.


Om du saknar ett separat admin-konto, och ditt konto skulle blir korrupt (du kan ej logga in) Då har du själv sett till att lås dig ute från din egen dator..

         - Proffs har alltid ett separat Admin-konto som en räddningsplanka!