WINGUIDER.SE

SNABB, STABIL OCH EXTRA SÄKER DATOR ÅT PRIVATPERSONER!
WINGUIDER ÖVERTRÄFFAR MICROSOFT! SAMMA WINDOWS, SAMMA FUNKTIONER, MEN LÄTTARE ATT INSTALLERA OCH ATT ANVÄNDA!
WINDOWS, SÅ SOM WINDOWS SKALL VARA: ENKEL, SNABB & SÄKER!

Mail: info@WinGuider.se?subject=Webb-Fråga:
INSTALLERA WINDOWS 10/11 PÅ ENKLASTE OCH SNABBASTE SÄTT VAD GÖR WINGUIDER SOM MICROSOFT INTE KLARAR AV KÖP SVARS-FIL FÖR WINDOWS 11 KÖP SVARS-FIL FÖR WINDOWS 10 WinGuiders TIPS & TRIX Windows-skolan Om WinGuider

Allt innehåll på webbplatsen och i guiderna etc. skyddas av upphovsrättslagen

© 2003 WinGuider.se/Thomas Ekström
Webbplatsen är miljövänligt framställd, Inga träd dog under konstruktionen av denna webbplats,
 däremot KAN några elektroner ha blivit lätt omskakade.

WINGUIDERS UNIKA SVARS-FIL GÖR DET SOM MICROSOFT

INTE KLARAR AV?

SLIPP RENSA, TRIMMA, HÄRDA OCH KRÅNGLA..
VÅRA HJÄLPFILER HJÄLPER DIG ATT SLIPPA SÅDANT!

WINGUIDERS UNIKA SVARS-FIL GÖR ALLT DET SOM

MICROSOFT INTE KLARAR AV?

När Microsoft bytte VD så bytte även Microsoft inriktning på arbetet med Windows på privatmarknanden..

Medan tidigare VD fokuserade på SÄKERHET i Windows (Sedan XP Service Pack 2) så har den nya VDn fokuserat på att tvinga privata användare av Windows till att alltid använda sina Microsoft-konton för att logga in på sin dator.

Detta är inte något fel i sig. Detta är inget avvikande eller felaktigt alls, utan en naturlig utveckling då detta gör användningen av datorn mer effektiv då du får tillgång till såväl APPAR (utöver de regelrätta programvaror som du installerat) men även praktiska funktioner som automatisk backup till OneDrive, och till den digitala anteckningsboken OneNote, som att du kan ringa videosamtal via skype, allt detta utöver den grundläggande E-posten. Allt ganska precis likt det som ni gör i era telefoner och era surfplattor etc.
Att ni kan göra detsamma i er dator, som ni gör i era mobiler och i era surfplattor är inget konstigt.

Felet som Microsoft gör med Windows (och i praktiken ALLTID har gjort med Windows) är HUR privata användare TVINGAS till detta. Microsoft har aldrig förmått att skapa en installations-process (s.k. "Setup") av Windows som HJÄLPER privata användare att installera Windows så som Windows alltid varit SKAPAD för att blir installerad, Tyvärr då detta avgör HUR Windows kommer att bli använd!

DET ÄR DETTA SOM WINGUIDER LYCKAS MED OCH SOM MICROSOFT ALLTID MISSLYCKATS MED!

Jämför nu med t.ex. Linux på PC och Mac.. Dessa har i grunden en säkerhetsmodell som är mer lik den i Windows än den är olik! Men till skillnad från Windows så ser installations-processen hos både Linux och Mac till att datorn blir korrekt installerad, och att varje person som använder datorn alltid använder den på så sätt att att de flesta handhavande problem och liknande undviks.. Därför upplevs både Linux på PC och Mac som mer problemfria.

Både Linux och Mac får AUTOMATISKT ett separat ROOT-konto (Deras motsvarighet till Windows Administratörs-konto) som ägaren får tilldela ett LÖSENORD, sedan skapas användarens egna användarkonto, med USER-rättigheter (Motsvarar Windows STANDARD-konto).

Alla 3 system (Linux på PC, Mac och Windows) fungerar i grunden på väldigt liknande sätt.
De har en "sfär" för systemet som t.ex. ser till att varje program får sin del av processor, minne osv.
En "Sfär" för administratören, vars sfär har rättigheter att t.ex. installera program och ändra kritiska systeminställningar. och till sist en "sfär" för användaren, som har rättigheter att använda alla installerade programvaror osv. Varje "sfär" är 100% åtskild ifrån de andra.

Skillnaden är att både Linux på PC samt Mac har en installations-process som automatiskt skapar ett ROOT-konto (motsvarar Windows Administratörskonto) som ägaren får ange ett lösenord för.
Och AUTOMATISKT bygger upp ett korrekt användarkonto åt ägaren/användaren..
(Det är detta som SKAPAR säkerhet, stabilitet och gör datorn mer “problemfri”)

Microsoft har ALDRIG förmått att skapa en sådan, KORREKT, installationsprocess..
Det 1:a användar-kontot som skapas i Windows (ert microsoft-konto) tilldelas alltid administratörs-rättigheter.. Därmed blandas er användar-"sfär" ihop med "administratörs-sfären" vilket i sin tur gör det lättare att störa "System-sfären" negativt. Och råkar du t.ex. ut för ett virus eller en trojan så ärver den din "administratörs-sfär" och använder då dina rättigheter för att nästla sig djupt in i din dators "system-sfär".

Microsoft har aldrig kunna förskapa detta konto så att du (precis som i linux på PC och Mac) endast får ge kontot ett eget valt lösenord, för att sedan automatiskt skapa ditt användarkonto med rätt rättigheter, som du sedan får namnge och tilldela ett lösenord..

WINGUIDERS SVARS-FIL GÖR DOCK ALLT DETTA GÖR ÅT ER.. AUTOMATISKT!
På exakt samma sätt som större företag automatiserar sin installation av företagets nya datorer så ser WinGuider till att lyckas med det som Microsoft aldrig har lyckats med..

Nämligen att få ER själva att installera Windows till er egen dator på ett liknande sätt som både Linux och Mac installeras.. Med alla de fördelar detta för med sig...

Vår svars-fil ser till att 1:t skapa ett administratörskonto (med ett av WinGuider förvalt lösenord) och att ÄGARENS användarkonto skapas på rätt sätt, med ett av WinGuider förvalt initialt lösenord.
WinGuider se därmed till att er dator får de 3 rätta "Sfärerna" och ser till att er dators 3 "sfärer" är 100% åtskilda. Ni uppnår därmed samma säkerhet som Linux på PC och Mac har.. Med samma fördelar!

Den medföljande PDF-filen är en GUIDE med ALLT ni behöver veta för att installera er dator på absolut ENKLASTE SÄTT så att er dator blir minst lika snabbt installerad och blir lika SNABB, MINST LIKA SÄKER och lika stabil (=driftsäker) som både Linux och Mac påstås vara..

Den medföljande GUIDEN hjälper er med förberedelser, hjälper er starta installationen av Windows så att Windows läser in och "styrs" av WinGuiders UNIKA svars-fil.
Guiden hjälper er sedan igenom VARJE STEG i en korrekt installation av Windows, Hur ni installerar drivrutiner, uppdaterar Windows, Vilka sekretessinställningar ni bör välja för både er dator och för era egna användarkonton, hur ni hindrar data-insamling från alla reklamleverantörer, hur ni aktiverar återställningspunkter ifall framtida programinstallationer ev. skulle gå fel, hur ni kan skapa ett användarkonto åt varje tänkbar person som kan tänkas låna/använda ER dator.

HÄR BRUKAR ALLA ANNAN INSTALLATIONSHJÄLP SLUTA!

WinGuiders INSTALLATIONSGUIDE FORTSÄTTER DOCK ATT HJÄLPA DIG!
Ni får hjälp att logga in på ert användarkonto, Ni får hjälp att ange korrekta sekretess-inställningar som gäller när ni är inloggade, ni får hjälp att koppla ert användarkonto till ert Microsoft-konto så att ni får ut maximalt av er dator, Guiden hjälper er att konfigurera Windows egna suveräna webbläsare EDGE, visar hur ni hindrar data-insamling från alla reklamleverantörer, installerar en "reklam-stoppare" till Edge (en reklam-blockerare hindrar VISNING av reklam, men blockerar INTE datainsamlingen som reklamföretagen ägnar sig åt.. WinGuider hjälper er hindra både och!), Guiden hjälper er att kopiera tillbaka filer från tidigare Windows-installationer som ni sparat undan, Guiden hjälper er att ladda ned APPAR som t.ex. Telefonlänk (se och svara på sms samt telefonsamtal via datorn,  se nytagna foton direkt i datorn utan kabel eller krångel), Mediaspelare, musiktjänster, sociala medier, bildvisare med bildspel osv. OBS! Dessa appar fungerar endast när ni kopplat ert konto till ett Microsoftkonto!, Därmed är din privata "sfär" i datorn klar..

Du har nu en Windows som är så som Windows BÖR vara!


WinGuider har hjälpt er att installera Windows så som Windows skall installeras..

Er dator är från och med nu MINST lika snabb som motsvarande Linux eller Mac, Minst lika säker och MINST lika stabil (driftsäker)..


Detta då du, precis som i Linux på PC och Mac inte längre
tillåts att skapa problem för dig eller datorn, detta är något som du aldrig skulle uppnå med med en ordinär Windows installation!


Allt detta för endast 249kr inkl. Moms.. Billigare och bättre än någon annan datorhjälp…

Och ni har samtidigt lärt er mycket mer om er dator, och ni känner mer mer bekväma med er dator!

OBS! ALLA FILER I ALL INSTALLATIONS-HJÄLP ÄR I REN KLARTEXT.
ALLA KAN GRANSKA INNEHÅLLET!

Och självklart är filerna kontrollerade med antivirus!


Innehållet på webbplatsen och dess guider , metodik samt filer osv. skyddas av upphovsrättslagen så kopiering och spridning, försäljning, ändring och kommersialisering osv. Av dylikt innehåll kommer att beivras.


TILL ATT BÖRJA MED: SVARS-FIL? VAD ÄR DET FÖR NÅGOT?

En Svars-fil är ett proffs-verktyg som större företag och andra med professionell IT-avdelning länge har använt för att automatisera installationen av Windows..

Det är en speciellt skapad fil med kommandon som Windows-installationen alltid tittar efter, och om den finns så läser Windows ”in” filen redan när Windows installation startas.. Windows ”lyssnar” sedan på svars-filen och låter vissa inställningar ställas in av svars-filen.. Som på så sätt automatiserar och likriktar installationen av Windows..

Alla större företag använder svars-filer för att lättare installera hundratals till tusentals datorer på löpande band så att alla dessa datorer får en exakt likadan Windows-installation i grunden. De har alla samma grund-inställningar för brandväggen och nätverket, de får alla samma användarkonton som grund.. När datorns installation kommit så långt att Windows startar ”på riktigt” så tar oftast företagets ”Active Directory” (ett centralt administrations-verktyg för samtliga datorer och servrar i företagets nätverk) över och utför finjusteringar samt installerar program utifrån vem som skall få datorn osv..

Kort sagt: Svars-filen ser till att företaget slipper avdela en IT-tekniker till att sitta och klicka ”nästa, nästa” osv. På var och en av hundratals eller tusentals datorer när dessa installeras med Windows, inget ”klick” missas och ingen av dator-installationerna kan gå fel! Alla datorer får en lika bra grund-installation.

WINGUIDER ANVÄNDER SVARS-FILER FÖR ATT BYGGA UPP WINDOWS PÅ RÄTT SÄTT!

VAD GÖR WINGUIDER SOM MICROSOFT INTE KLARAR AV?

Installera Windows 10

SNABBT OCH ENKELT!

Permanent PRESTANDA

Maximal drift-stabilitet

Extra hög säkerhet

Unik svars-fil förenklar

För ALLA, både för nybörjare som erfarna!

Och alla däremellan

Installera Windows 11

SNABBT OCH ENKELT!


SÅ LÄTT INSTALLERAR DU WINDOWS PÅ ENKLASTE SÄTT!
ÄVEN SOM REN NYBÖRJARE!